tirsdag den 8. juli 2014

Hotdog brød....lækre luftige

En hotdog med det hele, tak.........

Dét smager godt med en hotdog, og jeg begyndte for noget tid siden, at lave brødene selv - det kan anbefales.

For nogle kan det lyde besværligt, men det synes jeg bestemt ikke det er, og så ved man hvad der er i.

Man skal bruge:

3 dl lunkent vand
25 g gær
1/2 dl olie
ca. 600 g mel
1 æg ( kan med succes erstattes med 1 spsk. creme fraiche)
3 spsk. sukker
1 tsk. salt

Start med at opløse gæren i det lunkne vand, og tilsæt derefter de øvrige ting, og ælt dejen smidig og glat ( jeg bruger røremaskine i ca. 5 min). Lad dejen hæve i 1/2 time, og del den derefter ud i 12 lige store stykker. Tril hvert stykke dej til en bolle ( undgår luft i brødet )- og så til en pølse. Placer 6 pølser i 2 rækker på bagepladen, og lad dem hæve til dobbelt størrelse ( ca. 30. Min ).

Jeg synes de bliver mest autentiske, hvis man ikke pensler brødene - men ellers kan man pensle med æg inden bagning.

Forvarm ovnen til 210 grader på varmluft og bag pølsebrødene ca 12 - 14 min.


Så er der lækre hjemmelavede pølsebrød til fødselsdagen, en grillaften eller bare til hverdag.




2 kommentarer:

  1. Hej. Dine pølsehorn kom tilfældigt frem ved en googlesøgning og bagt i fredags - nøj, de blev gode! Så tak for dem :-) Vh. Lise

    SvarSlet
  2. Hej Lise, det var så lidt, dejligt når gode oplevelser kan vidregives og andre kan få glæde af dem :) vh Christina

    SvarSlet