tirsdag den 8. juli 2014

Naan brød - helt perfekte


Før hen købte jeg altid naan brød, når vi skulle have tazitiki og græske frikadeller, græsk farsbrød eller .........men så fandt jeg ud af, hvor nemt det er at lave dem selv.

Man skal bruge:

25 g gær
2 dl lunkent vand
1 æg
1 dl græsk youghurt
1 spsk. olivenolie
1 tsk. Salt
1 tsk. sukker
ca. 550 g mel 

Start med at opløse gæren i vandet, og tilsæt derefter de andre ting og ælt grundigt ( røremaskine kan anbefales ) - husk at være opmærksom på hvor meget mel der bruges, hold lidt tilbage og tilpas så dejen bliver glat og smidig - ikke klæbrig.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Dejen deles herefter i 6-8 stykker, som trilles til boller og stilles til hævning i 15-30 min - du kan med fordel komme hvidløg, korriander eller andre krydderurter på bollen mens den hæver.


Så rulles bollerne ud med en kagerulle, og bages straks på en tør pande ved ikke for høj varme ( middel ).....



........ca.  2 - 3 min på hver side.....


....bag alle brød med det samme - de skal have brun/sorte pletter. 

Så er de klar til at spise - kan bruges som erstatning for flutes - lækre til at dyppe i en god olivenolie, tazitiki eller bare spise det plain.

Brødene er ideelle til at fryse ned, så er der nem tilbehør en anden dag ....



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar