Noget af det bedste om sommeren er rabarberne........som kan bruges på rigtig mange måder: marmelade, kompot......og her i en kage. Det gode ved rababer er, at de kan høstes flere gange hen over sommeren, og dem man ikke kan nå at bruge, kan med fordel fryses ned.
Det er ikke altid man har tid og lyst til, at bruge lang tid på at stå og bage - så er denne opskrift på rababerkage ideel, og den smager rigtig godt.
Tænd allerførst ovnen på varmluft 175 grader.
Det du skal bruge:
Fyld:
350 g rababer skåret i mindre stykker
125 g sukker
1 tsk. vaniliesukker
Start med at blande fyldet.....og sæt det til side mens du laver dejen.
Dejen:
125 g blødt smør eller margarine
125 g sukker
80 g mel
70 g kokosmel
30 g havregryn
1tsk. bagepulver

Smør/margarine og sukker piskes luftigt, og bland derefter mel, kokosmel, havregryn og bagepulver i.
Kom halvdelen af dejen i bunden af et ildfast fad - når bunden er dækket hældes rabarberfyldet ud på dejen.
Fordel nu resten af dejen ud over fyldet, så det dækker.
Så er kagen klar til at blive bagt.....i en forvarmet ovn 175 grader i ca. 40 min - til overfladen er flot gylden.
Konsistensen og smag er i retning af marcipan med et frisk pust.
Som tilbehør til kagen, har jeg med stor succes serveret : halv flødeskum og halv creme fraiche smagt til med vaniliesukker - helt perfekt til.
Velbekomme.....
Ingen kommentarer:
Send en kommentar