Denne opskrift er nem i alle henseender, og giver godt brød med dybde i smagen...jeg laver ofte en portion og bruger den over 2 dage f.eks. i weekenden, hvor jeg bager boller til morgenmad, flutes eller burgerboller om eftermiddagen, alt efter hvad aftenmenuen står på...det fungere helt perfekt...
Opskrift:
1/2 l vand
15-20 g gær
33 cl mørk øl ( kan erstattes med vand)
300 g rugmel ( gerne økologisk)
700 g hvedemel ( gerne økologisk)
1 tsk. Salt
Først røres gæren ud i vandet, så tilføjes øl og derefter mel og salt. Dejen bliver helt perfekt ved at blive rørt i røremaskine ( min 5 min.), men det kan selvfølgelig sagtens klares i hånden også. Dejen skal være sej og elastisk.
Man kan med fordel dele dejen i to skåle, når den skal hæve, hvis man skal bruge den ad to omgange.
Lad dejen hæve til næste dag eller dagen efter igen ( altså to nætter ).
Godt tip er at komme olie i bunden, så hænger dejen ikke så meget i, når den skal hældes ud på bordet til brug.
Lad dejen hvile lidt på det meldryssede bord, inden du laver den til flutes, boller eller brød.
Ovnen stilles på 220 grader varmeluft og bages i ca 20-25 min, check skorpen er god tyk og sprød.
Det fungere fint at fryse brødet, men læg det i fryseren når det har kølet lidt , så er det som nybagt når det tøes op igen, og varmes i ovnen. Hvis du varmer i Microovn bliver brødet blødt, og bevare ikke den sprøde skorpe.
Velbekomme....
Ingen kommentarer:
Send en kommentar