Bearnaise som min far lavede den ......pisk pisk pisk !!
På opfodring, afsløre jeg her familien Thomsens opskrift på bearnaisesauce - helt fra bunden.
En bearnaisesauce skal være fløjlsblød, fyldig samt dyb smagfuld at få ind i munden - det er lige før det er som at smage på vin.
Min far var meget ærekær, når der skulle laves bearnaisesauce hjemme - og derfor mindes jeg selvfølge altid ham når jeg laver saucen ........ den er fantastisk !!!
Min oprindelige opskrift - noteret en dag vi lavede saucen - skulle sikre mig (den gang for 25 år siden), at kunne huske den når jeg skulle flytte hjemmefra og selv lave den ;)
Oversat opskrift:
1 æggeblomme pr. person
50 g rigtig smør pr. person
2 spsk. boullion pr. person
1 knivspids kartoffelmel
1 tsk. Estragon - eller efter smag
Smag til med bearnaise essens
Smag til med salt
Fremgangsmåde:
- Smelt smør og lad det køle af
- Lav boullion
- pisk æg og boullion sammen
- tilsæt smør samt kartoffelmel og pisk sammen
- kom det hele i en gryde (evt. den det er smeltet smør i)
- stil grynden på varmen og pisk pisk pisk...
- når saucen er blevet lækker luftig smages der til med estragon og bearnaiseessen (start med lidt og smag..)
Saucen skal ikke have for meget varme, hverken under eller efter tilberedning - da den så vil skille (dette kan måske redes ved at komme lidt koldt vand i eller isterning).
God fornøjelse og velbekomme !!
/Christina T Mose
Ingen kommentarer:
Send en kommentar