tirsdag den 28. juli 2015

Chokoladekage nem og uden æg....krummer ikke !!

Krummefri chokoladekage har jeg været lang tid om at finde....

......men nu er den fundet. Jeg googlede "verdens bedste chokoladekage" og så kom der selvfølgelig mange frem, men da jeg også skulle bruge uden æg (en i min datters klasse kan ikke tåle æg, og hun skulle dele ud til sin fødselsdag) prøvede jeg denne opskrift !! Hvilket lykketræf :)

På toppen af denne kage har jeg prøvet flere muligheder.....alm. glasur i alle farver og med krymmel, frosting af flere typer, men også bare uden noget - alle har virket 100 i forhold til god smag.

En sommerdag, hvor naboen havde en stikkelsbærbusk med modne bær, og vi skulle have gæster i sommerhuset, kom jeg på at komme stikkelsbær i frostingen - det gav en super god smag og kontrast.



Opskrift på chokoladekagen :

  • 600 g mel
  • 600 g sukker
  • 6 spsk kakaopulver
  • 3 tsk natron
  • 3-4 tsk vaniljesukker
  • 1 1/2 dl olie eller becel
  • 1 L kærnemælk
Bland de våde ingredienser sammen.
Sigt de tørre ingredienser og bland dem derefter sammen med de våde ingredienser. Portionen er til en stor bradepande - jeg laver ofte halv (som nedenfor)





Opskrift på frosting:

250gFlormelis
1tskVaniljesukker
75gSmør (blødgjort)
2spskMælk

Piskes til det er let og lækkert.

(også halv portion af denne, hvis halv portion af kagen ovenfor)






Ingen kommentarer:

Send en kommentar