......men nu er den fundet. Jeg googlede "verdens bedste chokoladekage" og så kom der selvfølgelig mange frem, men da jeg også skulle bruge uden æg (en i min datters klasse kan ikke tåle æg, og hun skulle dele ud til sin fødselsdag) prøvede jeg denne opskrift !! Hvilket lykketræf :)
På toppen af denne kage har jeg prøvet flere muligheder.....alm. glasur i alle farver og med krymmel, frosting af flere typer, men også bare uden noget - alle har virket 100 i forhold til god smag.
En sommerdag, hvor naboen havde en stikkelsbærbusk med modne bær, og vi skulle have gæster i sommerhuset, kom jeg på at komme stikkelsbær i frostingen - det gav en super god smag og kontrast.
Opskrift på chokoladekagen :
- 600 g mel
- 600 g sukker
- 6 spsk kakaopulver
- 3 tsk natron
- 3-4 tsk vaniljesukker
- 1 1/2 dl olie eller becel
- 1 L kærnemælk
Bland de våde ingredienser sammen.
Sigt de tørre ingredienser og bland dem derefter sammen med de våde ingredienser. Portionen er til en stor bradepande - jeg laver ofte halv (som nedenfor)
Opskrift på frosting:
Piskes til det er let og lækkert.
(også halv portion af denne, hvis halv portion af kagen ovenfor)
250 | g | Flormelis |
1 | tsk | Vaniljesukker |
75 | g | Smør (blødgjort) |
2 | spsk | Mælk |
Piskes til det er let og lækkert.
(også halv portion af denne, hvis halv portion af kagen ovenfor)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar