mandag den 27. januar 2014

Nemme boller .....altid et hit

Du starter dagen før du skal bruge bollerne/brødet ......

7 dl koldt vand
25 g gær 
1 spsk. Honning
2 dl havregryn
3 spsk. olie (olien, solsikke ell. Lign.)
2 tsk. Salt 
650-700 g mel

Gæren opløses i vandet, derefter olien så havregryn, honning, salt - blandes, og til sidst kommes der mel i.

Dejen skal æltes godt sammen, så den bliver glat og smidig. Jeg bruger altid røremaskine i ca. 10 min ( dog må dejen ikke blive varm ).

Så hældes dejen i skål som er smurt med olie ( så hænger den ikke i). For at holde på fugten, skal der være låg på skålen eller film over.

Stilles koldt til næste dag, eller den kan også sagtens stå til dagen efter igen.



Dejen tages ud af skålen og på melet bord i ca 1/2 time, hvor det er en god ide at lade dejen optage rummets varme.


Så deles dejen op i stykker til boller.


Bollerne ligges på bagepapir, mens ovnen varmer til op til 220 grader ( varmluft), sammen med den plade de skal bages på.


Bages i ca. 20 min, jeg kan godt lide skorpen er sprød og bollerne har noget farve.


Klar til morgenbordet eller eftermiddagskaffen. Jeg bruger dem også som sandwich brød/boller.


Disse boller er gode til at fryse.

God fornøjelse...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar